Information til forældrene

Vigtige datoer

Alle Helgens gudstjeneste: søndag den 6. november kl. 19.30. Møde i kirken 19.15

Kirkovernatning: fredag den 11. – lørdag den 12. november 2016 (begge hold)

Sigurd Barretts Luther-forestilling: Onsdag den 25. januar kl. 19.30 i kirken

Konfirmand event i Odense: Onsdag den 1. februar kl. 18.00 - 20.00 (busafgang ca. kl. 17.00 fra Bogense)

Opdatering vedr. undervisningstider

Nu ligger mødetiderne for konfirmanderne fast: kl. 14.00 - 15.30 møder de i Teglgården. Skolen giver eleverne fri, så de kan nå herover til tiden. Eleverne får fri fra mig kl. 15.30 i stedet for, som oprindeligt udmeldt, kl. 15.45, fordi vi springer pausen over.

Undervisningen foregår i to perioder på hver sin side af årsskiftet:

Hold A møder uge 38 - 47 ( = start ons.d.21.sep. og slut ons.d.23.nov.2016) samt

uge 8 - 14 ( = start ons.d.22.feb. og slut ons.d.5.april 2017)

Hold B møder uge 38 - 47 ( = start tors.d.22.sep. og slut tors.d.24.nov. 2016) samt

uge 8 - 14 ( = start tors.23.feb. og slut tors.d.6. april 2017)

Orientering ved konfirmandindskrivningen

Referat af orienteringsmødet ved konfirmandindskrivningen søndag den 21.august 2016

Velkomst. Kommentér evt. gudstjenesten.

Præsentation af strukturen. Der bliver 2 hold konfirmander og dermed 2 konfirmationer. Jeg underviser og konfirmerer begge. Undervisningen foregår her og i kirken.

Udlevere brev og tilmelding til dem, der mangler. SKRIV HVILKEN SKOLE BARNET GÅR PÅ NU!

Formål med konfirmationsforberedelse. At blive fortrolig med gudstjenesten og kirken.

Forberedelsen – Frivilligt om man vil konfirmeres, men hvis man vil konfirmeres er det obligatorisk at gå til undervisning  (– herunder at gå i kirke et vist antal gange! Her 7 gange. Det vender jeg tilbage til) Vi forventer, at I deltager her på samme måde som ved skoleundervisningen. Her er reglerne de samme:  at man er stille og opmærksom, når Underviseren/ præsten taler og stille og opmærksom når en af kammeraterne taler. Jeg er forhv. tolerant… vil det bedste… men overtrædes disse regler kan jeg se mig nødsaget til at sende elever der forstyrrer undervisningen hjem. Det er sket sjældent og selvfølgelig bliver det ikke aktuelt med jer JJJ)

Konfirmander fra andre sogne Der bliver flere og flere, der gerne vil konfirmeres her i Bogense, selvom de egentlig bor i et andet sogn – Skovby/Ore/Guldbjerg eller Grindløse/Klinte/Nr.Sandager . Traditionelt set er konfirmationen netop en begivenhed, der finder sted i det sogn, man bor i og tit også er døbt i. Argumentet for alligevel at blive døbt i Bogense er typisk dette med, at man gerne vil konfirmeres med sin klasse og pga skolerelukninger osv. er det tit en klasse på Bogense skole. Vi har lukket op for muligheden for, at I der bor i andre sogne kan blive konfirmeret her i Bogense, sammen med jeres klasse. Men det betyder jo ikke, at I skal afskæres fra at bruge den kirke, der ligger i jeres sogn, hvor præst og menighed også gerne have glæde af jer! – så det vil være helt fint, at I nogle af jeres 7 gange gik i kirke derude..

Ugeundervisning. Onsdag for hold A og torsdag for hold B. Klokkeslættet for ugeundervisningen er i udgangspunktet 14 – 15.45 (men skolen har varslet ændring i opr. aftale)

Obligatoriske aktiviteter. Selve den ugentlige undervisning er reduceret temmelig meget i forhold til tiden før skolereformen. Derfor har vi også nogle ”ekstraaktiviteter” uden for undervisningstiden.

Overnatning i kirken: fredag den 11. – lørdag den 12. november (begge hold)
Konfirmandtræf i Odense. Dato vides endnu ikke
Forestilling med Sigurd Barrett om Martin Luther: onsdag den 25. januar kl. 19.30 i Bogense kirke
Heldagsudflugt med hele årgangen. Til foråret, dato vides endnu ikke

Kirkegang.7 gange. Forældreopbakning. Gå med i kirke evt! Kirkegangsregnskab. En af gudstjenesterne er obligatorisk at komme til: Kyndelmissegudstjenesten den: 5. februar kl. 19.00. Spaghettigudstjenester også en mulighed.

Forventning til forældrene. Opbakning, samarbejde om vellykket undervisning.

Kommunikation. Hjemmesiden ”Konfirmander” har eget menupunkt, og her lægger jeg diverse info ud løbende. Desuden mail til forældrene (og SMS til konfirmanderne) – OG en Facebookgruppe: ”Konfirmander 2016-2017”. Jeg kommunikerer helst ikke på messenger. Meget gerne på SMS eller inde i selve gruppen. Og på mail naturligvis.

Konfirmationerne: A-klassen søndag den7.maj, B-klassen St. Bededag d. 12. maj kl. 10.00.

Generalprøve: Så vidt muligt. A-klassen onsdagen før (3.maj) og B-klassen torsdagen før (11.maj) (=dagen før)

Dåb. Arrangeres med dem det vedrører pr. mail / i undervisningen

Blå mandag. I kan evt nedsætte udvalg nu. Bruge Teglgården til at holde møde i til sin tid

Fotografering. Før konfirmationen – altså før vi mødes i Teglgården inden procession til kirken. Dvs mødetid på konfirmationsdagen er kl. 8.50 i kirken

(Apropos fotografering: vi fotograferer jer ved første undervisningsgang (også til brug for telegramposerne til konfirmationen).

Karen Holm Agersnap 01-09-2016