Kirkehøjskole

Kirkehøjskole på Nordfyn.

Et samarbejde mellem Bogense, Hårslev-Padesø, Skovby-Ore-Guldbjerg, Særslev-Ejlby-Melby, Veflinge- og Grindløse-Klinte-Nr. Sandager sogne.

Litteraturkreds:

Over hele Danmark mødes folk i litteraturkredse og taler sammen om det, de læser.  Sådan har man gjort i de danske præstegårde de sidste 100 år, og det vil vi også invitere til, at vi gør i Præstegården i Hårslev og i Teglgården i Bogense.

Litteraturkredsen mødes første gang:
Torsdag den 7. marts kl. 13.30-15.30
i Hårslev Præstegård.

Vi læser den amerikanske forfatter Marylinne Robinsons store familiedrama ”Hjemme.” Vi vælger fremover i fællesskab, hvad vi skal læse.

Følgende mødedatoer i foråret: 4. april i Teglgården og 2. maj i Hårslev Præstegård.
Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med.
I forbindelse med litteraturkredsen vil der være kaffe/the og kage.
Litteraturkredsen ledes af sognepræst Karen Agersnap og sognepræst Nana Hauge.

Bøger kan hentes hos Nana eller Karen ca. en måned før start. Der er et begrænset antal bøger til rådighed.

Henvend dig til Nana Hauge, hvis du vil være med. Eller duk bare op.  Alle er velkomne.

Sognepræst, Nana Hauge, Hårslev præstegård, Præstegårdsvænget 4, 5471 Søndersø.
Tlf. 61792675, mail:
nha@km.dk

Sognepræst, Karen Holm Agersnap, Sognegården ”Teglgården”, Teglgårdsvej 1, 5400 Bogense. Tlf. 40415038, mail: khag@km.dk

Foredragsaftener:

Smertens mester v. Anders Raahauge
Tirsdag d. 5. februar kl. 19.30
i Hårslev Præstegård

Henrik Pontoppidans roman Lykke Per er en af de fineste romaner i ikke blot dansk litteratur men også målt med international alen.
Sognepræst Anders Raahauge, der tillige er magister i litteratur, genfortæller og udreder samtidig bogens vigtigste temaer. Han vil også komme ind på Bille August' nylige
filmatisering af Lykke Per.

Var det tilfældigt - eller var det bare Gud? v. Bo Frimodt
Torsdag d. 28. februar kl. 19.30
i Skovby Sognehus

Journalist Bo Frimodt, Odense, fortæller sin livshistorie - og stiller spørgsmålet, om det der sker i livet er tilfældigheder eller Gud?

Brødremenighedens Danske
Mission i Østcongo

v. Jens Peter Rejkjær
Tirsdag d. 19. marts kl. 19.30
i Teglgården, Bogense

Som optakt til Kirkehøjskolens udflugt i maj til Brødremenighedsbyen Christiansfeld får vi besøg af general– og missionssekretær Jens Peter Rejkjær fra Brødremenighedens Danske Missionsselskab, som i 2018 fejrer 175 års jubilæum.

Aftenen vil hovedsageligt komme til at handle om BDM’s arbejde i D.R. Congo, nærmere betegnet

Østcongo – tæt på Tanganyikasøen. BDM har etableret børnehjem for handicappede børn, skole, helseklinik. BDM har et omfattende sundhedsarbejde tæt på søen, ligesom BDM er engageret i en flygtningelejr i Goma. Alt sammen i samarbejde med Brødrekirken i Østcongo.

Fælles gudstjeneste 2. Påskedag
Mandag d. 22. april kl. 10.00
i Veflinge Kirke
Traditionen tro samles alle 13 sogne til fælles gudstjeneste 2. Påskedag. Turen er kommet til Veflinge Kirke, hvor vi samles kl. 10.00

Kirkehøjskolens forårsudflugt
til Christiansfeld
Lørdag d. 25. maj

Busafgang: kl. 9.00 fra Hårslev Kirke

Kirkehøjskolens forårsudflugt går til brødremenighedsbyen Christiansfeld, som blev grundlagt i 1773.

Kl.10.30-12.00 fortæller en guide om Brødremenigheden, byens grundlæggelse og videre liv frem til vores tid, hvor Christiansfeld er kommet på Unescos verdensarvsliste. Fortællingen begynder i Brødremenighedens kirke, som ses på billedet ovenfor. Derefter tager guiden os med på byvandring 1,5-2 km - bla. til Gudsageren, som er Brødremenighedens særprægede kirkegård.

Hvis man synes, at det er for langt gå med, kan man i stedet se Museet om Brødremenigheden, som er i Søsterhuset, lige ved siden af kirken.

Efter byvandringen er der en lille time på egen hånd i byen til f.eks. at købe honningkager eller Brødremenighedens berømte julestjerne, eller man kan se Brødremenighedens Museum.

kl. 13.00 skal vi sammen spise frokost,
”Unescoplatte”, på Brødremenighedens Hotel, som er i et af byens ældste huse. Frokosten er inkluderet i prisen for udflugten, men man skal selv betale for drikkevarer.
(Der er ca. 200 m at gå fra kirken til hotellet)

Om eftermiddagen kører vi fra Christiansfeld ad småveje via fiskerlejet Hejlsminde og Skamlingsbanken. Vi finder et smukt sted til en pause hvor vi drikker kaffe/te ved bussen.

Vi forventer at være tilbage ved Hårslev Kirke. ca. kl. 16.30-17.00

Pris: 200 kr. pr. person
(Betales i bussen - og inkluderer bus, rundvisning, frokost og eftermiddagskaffe)

Tilmelding: Senest tirsdag 21. maj